מותג פרטי מתייחס לסוג/ מוצר פרטי של קמעוני ספציפי או מפיץ סיטונאי ( בעל הזכות למכור את הסוג באופן בלעדי). מותגים פרטיים בתחילה הוגבלו לרשתות מזון אך עם הופעתו וצמיחתו של השוק הגלובלי בשנות ה-70 משווקים רבים החלו עושים שימוש במותגים פרטיים בקטגוריות סחורה שונות.
מחקר זה בוחן את הקשר בין מחיר ואיכות המותג לבין כוונת רכישה: מותג פרטי לעומת מותג מסחרי
מותג פרטי מוגדר כמותג השייך לרשת קמעונאית ולא לספקיה – החברות היצרניות. תחת המותג הפרטי אות רשת קמעונאית משווקת מוצרים שונים – מזון, חומרי ניקוי, טיפוח וכיוצא בזה. באמצעות מערך ניהול עצמאי הרשת פונה ליצרנים שמייצרים ואורזים את המוצרים עבורה, חוסכת עלויות ומציעה אותם לצרכן במחירים אטרקטיביים. המותג הפרטי למעשה מוביל לתחרות בינו לבין המותגים העצמאיים הנמכרים באותה רשת קמעונאית.
בהתייחס למותג הפרטי וכוונות רכישה עולה כי ההיכרות של הצרכן עם החברה/ פירמה מגבירה את הפופולאריות של המותג הפרטי ולעמדות חיוביות של הצרכן כלפי המותג הפרטי. כלומר עצם הכרת הפירמה, היותה יוקרתית ופופולארית יוצר למותגיה הפרטיים תדמית חיובית ועדיפות על פני מותגים אחרים. המותג הפרטי מסייע ליצירת רושם חיובי ומכאן לרכישת המוצר.
מטרתה של עבודת המחקר הנוכחית הייתה לבחון את הקשר בין מחיר ואיכות המותג לבין כוונת רכישה : מותג פרטי לעומת מותג מסחרי.
ממצאי המחקר מעלים בין היתר כי קיים קשר חיובי בין מידת תפיסת איכות המוצר לבין כוונות הרכישה במותג הפרטי וכך גם במותג המסחרי, כלומר , ככל שאיכות המוצר נתפסת כגבוהה יותר, מידת כוונות הרכישה תהיה רבה יותר ולהיפך . גם הספרות טוענת כי כוונת רכישה טומנת בחובה גם קריטריוני החלטה בעת ביצוע כל החלטת רכישה כמו מותג, מחירים, איכות, ביצועים, תכונות, נוחות וידידותיות למשתמש .
. מבוא – הצגת הארגון
1.1 הצגת הבעיה הניהולית הנבחנת
1.2 מטרות.
1.3 סקירת ספרות
1.3.1 תקשורת שיווקית
1.3.2 כוונות רכישה
1.3.3 הוגנות מחיר
1.3.4 הקשר בין מחיר ואיכות המותג לבין כוונת רכישה : מותג פרטי לעומת מותג מסחרי
1.4 מודל המחקר
1.5 השערות המחקר
2. שיטה
2.1 מערך המחקר
2.2 משתתפים
2.3 כלי המחקר
2.4 הליך
2.5 שיטת הניתוח
3. ממצאים
4. דיון ומסקנות
רשימת מקורות
נספחים