בתכניות הריאליטי המשודרות בטלוויזיה שלנו אנו נתקלים בלא מעט מתמודדים דתיים. הדתיים בתכניות המציאות המשודרות בטלוויזיה לרוב מוצגים באור שלילי.
העבודה הנוכחית בוחנת את ייצוג הדתיים בתכניות הריאליטי.
התקשורת כמעצבת דעת קהל עושה שימוש במסגור כאשר היא משתמשת בסטריאוטיפים בתוכניות ריאליטי. היום לא בוחרים משתתפי ריאליטי אם אין להם סיפור מעניין או אם הם לא עוברים מסך, המשתתפים צריכים להיות מעניינים ואמורים לספק את הנאת הצופים גם אם זה יכול לפגוע בהם ובשמם הטוב. לעתים אדם המשתתף בתכנית ריאליטי מוצג אחרת, בצורה מוחצנת כדי למשוך את קהל הצופים, כדי שיהיה להם משהו מעניין ולא רגיל לצפות בו, שונה מכל דבר שיש להם באותו הרגע על מסך הטלוויזיה.
הספרות מלמדת כי ייצוג מיעוטים לעיתים רבות שלילי, מציג את המיעוט כאחר, שונה, חריג ובעל תכונות שליליות שלא מתיישבות עם הזרם המרכזי.
עבודה זו בוחנת כיצד מוצגים הדתיים בתכניות ריאליטי?
שאלת המחקר נבדקה באמצעות צפייה ב- 4 תכניות ריאליטי שונות ששודרו בטלוויזיה הישראלית בפריים טיים, כאשר בכל תכנית ריאליטי נבחנו 2 פרקים שונים ששודרו. תכניות הריאליטי שנבדקו הן "מאסטר שף", "הכוכב הבא", "האח הגדול", ""The voice. בתכניות ריאליטי אלה נבחן הייצוג של המשתתפים הדתיים, אבחן אם הוצגו באור שלילי או חיובי.
סיכום כלל הממצאים מעלה גישה אוהבת, מקבלת, מזדהה ואמפתיים במידה רבה יותר ועל כן ניתן להסיק כי ייצוגם של הדתיים בתכניות ריאליטי הנו דווקא חיובי יותר מאשר שלילי.
1. מבוא
2. רקע תאורטי
2.1 ייצוג מיעוטים בתקשורת
2.2 דתיות – הגדרה
2.3 ייצוג דתיים בתקשורת
2.4 ייצוג דתיים בתוכניות מציאות (ריאליטי)
2.5 שאלת המחקר
2.6 השערת המחקר
3. שיטת המחקר
3.1 מדגם המחקר
3.2 כלי המחקר
3.3 הליך המחקר
3.4 שיטת הניתוח
4. ממצאים
5. דיון ומסקנות
6. רשימת מקורות