בעידן של תחרות הולכת ומחריפה, מפרסמים בונים פרסומות בשימת לב לכך שעליהן לבלוט בכל דרך אפשרית כדי שהנמען ינצור אותן בזיכרונו. על כן, הפרסומת כיום מורכבת ומתוחכמת יותר מבעבר, והיא מתאימה את עצמה לעולם התרבותי המשתנה של קהל היעד.
העבודה הנוכחית תדון בשאלת לפיה כיצד משפיעים מסרים (אמוציונאליים / רציונליים) בפרסומות להלוואות על גישת הצרכן כלפי הפרסומת.
הפרסומת נהייתה חדשנית, פורצת דרך, שוברת נורמות, ערה לשינויים החלים סביבה וממצה את הפוטנציאל המסחרי הגלום בה עד תום". בפרסומות ישנן ניסיונות לפנות אל הערכים החיוביים הנתפסים בקבוצת המטרה, או בחברת המטרה. אם הפרסומת מנותקת מקבוצת המטרה היא יכולה להרחיק קבוצה זו, משום שהלקוחות לא יוכלו להזדהות יותר עם המוצר. לכן, פרסום לעיתים קרובות נועד כדי להדגיש את הערכים שבחברה זו.
העבודה הנוכחית עוסקת בפרסומות להלוואות בנקאיות, כאשר הספרות בתחום הפרסום הפיננסי גורסת כי פרסום מוצרים או שירותים פיננסיים מחייב אסטרטגיית פרסום מתוכננות בקפידה על מנת לגייס יותר לקוחות ויותר הכנסות. כמו כן, המסר הפרסומי מוביל לעיבוד מידע וגורם חשוב לאפקטיביות של מעורבות הודעה ברכישת השירותים הפיננסיים.
המחקר הנוכחי בחן את האופן שבו גופים פונים לצרכנים באמצעות פרסום, כאשר למגזר השירותים הפיננסי קיימת גמישות מוגבלת מבחינת הסגנון הפרסומי בשל רמת רציונליות הגבוהה של מוצריו. הספרות העלתה כי ישנן שתי אסטרטגיות פרסום הרלוונטית למגזר השירותים הפיננסיים והן פנייה רציונלית לעומת פנייה רגשית- אמוציונלית.
עבודה זו עשתה שימוש בשיטת מחקר תיאורטית, הכוללת סקירת ספרות של מחקרים אמפיריים הדנים במשתני המחקר ושאלת המחקר.
מטרתה של העבודה הנוכחית הייתה לבחון כיצד משפיעים מסרים (אמוציונאליים / רציונליים) בפרסומות להלוואות על גישת הצרכן כלפי הפרסומת.
ממצאי מחקרים העלו בין היתר כי הגורמים המשפיעים על גישת הצרכן לפרסומות הם בעיקר גורמים רגשיים וגורמים תרבותיים חברתיים. שימוש בגורמים הללו משפיעים על תשומת לב הצרכן וכן עשויים לשכנוע בטיב המוצר המפורסם.
מבוא
הגורמים המשפיעים על גישת הצרכן לפרסומות
פרסומות בנקאיות
כיצד משפיעים מסרים (אמוציונאליים / רציונליים) בפרסומות להלוואות על גישת הצרכן כלפי הפרסומת ?
סיכום
ביבליוגרפיה