בשנים האחרונות גוברת המודעות לנושאי איכות הסביבה בישראל, בעיקר עקב העלייה בדיווח בערוצי תקשורת ההמונים ולכן כיום, ציבור רוכשי הדירות מתעניין לא רק בנוף הנשקף מהנכס, ו/או בריחוקו מהפארק השכונתי, אלא גם באוורור הנכס, ברעש המגיע ממקורות הסמוכים אליו (כביש ראשי ותחבורה, מרכזי בידור וכדומה), אנטנת סלולארי/רדיו בולטות וגורמים סביבתיים נוספים.
העבודה הנוכחית תבחן האם בנייה ירוקה הנה כדאית כלכלית על פי תפיסת הצרכן ?
המודעות לאיכות הסביבה מעלה גם את ענף הבנייה והשלכותיו על הסביבה ואכן, מבנים מהווים חלק גדול מהאנרגיה השנתית והצריכה בחברות מודרניות. באיחוד האירופי. השימוש באנרגיה על ידי הסביבה הבנויה הוא יותר מ 40% מסך צריכת האנרגיה. וכי כיום יותר ויותר צרכנים מביעים נכונות מסוימת לשלם עבור אמצעים לחיסכון באנרגיה.
הבנייה הירוקה שינתה את הדינמיקה בשוק הנדל"ן, כאשר הודו מוכרת כמובילה בבנייה ידידותית לסביבה . יחד עם זאת, מקבלי החלטות מניחים בטעות כי עלויות בנייה ירוקה גבוהות באופן משמעותי וכי חוסר המודעות ליתרונות, מרתיע יזמים ומשקיעים.
העבודה הנוכחית בוחנת האם בנייה ירוקה הנה כדאית כלכלית על פי תפיסת הצרכן ?
הבדיקה בוצעה על פי שיטת מחקר כמותית. נעשה שימוש בשאלונים אשר מודדים את המשתנים במחקר.
ממצאי המחקר מלמדים, על חשיבות של היכרות עם מאפייני הבנייה הירוקה בשדה הכלכלי ובמסגרת ההתנהגות הצרכנית כמו כן, המשתתפים מביעים נכונות לשלם לבנייה ירוקה ומכך ניתן להבין כי הבנייה הירוקה כדאית, שכן בטווח הארוך החיסכון באנרגיה, במערכות שונות וכדומה , מכסה את העלות הראשונה הגבוהה וכי הצרכנים בהיותם מודעים לכך מוכנים לשלם עבור הבנייה הירוקה. בהתאם לספרות המחקרים, צרכנים מודעים ומוכנים לשלם עבור בנייה ירוקה.
1. מבוא
2. סקירת ספרות
2.1 בנייה ירוקה מהי?
2.2 בנייה ירוקה: היבטים סביבתיים
2.3 בנייה ירוקה – יתרונות וחסרונות
2.4 כדאיות כלכלית של בנייה ירוקה
3. שיטת מחקר
3.1 המדגם
3.2 הליך המחקר
3.3 כלי המחקר
3.4 שיטת ניתוח
4 ממצאים
4.1 תיאור משתני מחקר
4.2 ניתוח השערות המחקר
4.3 מודל רגרסיה לניבוי מוכנות לשלם עבור מוצרים ירוקים
5 דיון וסיכום
6 ביבליוגרפיה
7 נספחים