במצריים העתיקה המגדר שיקף תפקידים שונים לגבר ולאישה מבחינה תיאורטית. בפועל, הנשים נשאו וגדלו הילדים, בעוד הגברים עבדו ולימדו את הבנים שלהם עסקים מהם, סחר וכדומה. הגברים נקברו בקברים בודדים, היו מעורבים יותר במנהל האזרחי והנשים היו תלויות בבעליהם מבחינה חברתית וכלכלית.
סקירת ספרות לעבודת סמינריון הבוחנת את מעמדה של האישה במצרים העתיקה
הנשים דאגו לצרכים היומי של משפחותיהם; כמעין משרתות. ממצאים ארכיאולוגים מלמדים על כניעות האישה ועל תפקידיה המגדריים: אפיית לחם, וחיפוש אחר בעלה.
עם זאת נשים נהנו לא מעט מעצמאות בחברה הנשלטת בידי גברים.
ביצירות ספרותיות קולות נשיים הם נדירים. הרוב המכריע של הכותבים היו גברים מרבית הכתבים נכתבו על ידי גברים. כמו כן, ניתן לראות כי באומנות המצרית את כפיפותן של הנשים . באומנות הפיסול, הם מוצגות בצד שמאל (משמאל לגבר- הצד הנחות) , עומדות מעט מאחורי בעליהן , קטנות יותר מבעליהן.
נראה כי במצריים העתיקה, ההבדלים המגדריים היו ברורים והציגו את נחיתותה של האישה ולכן הטענה כי נשים וגברים הו שווים במצריים העתיקה, אינה סבירה , או אינה מדויקת.
היחס לנשים במצריים העתיקה נחשב לטוב במידה רבה יותר מכל התרבויות הגדולות האחרות של העולם העתיק. המצרים האמינו כי השמחה והאושר הן המטרות הלגיטימיות של החיים והבית המשפחה נחשב כמקור העיקרי של העונג. זה היה מובן מאליו בעולם העתיק, כי ראש הבית הוא הגבר, אך הן נחשבו לשוות לחלוטין לגברים מבחינת החוק ואהבה והתמיכה רגשית היו חלק בלתי נפרד מחיי הנישואים.
תפקידים מגדריים במצריים העתיקה
נישואין וגירושין במצריים העתיקה
מעמדה הכלכלי והמשפטי של האישה במצריים העתיקה
ביבליוגרפיה