תזונה נבונה הנה תזונה מגוונת ומאוזנת, המספקת לגוף את המרכיבים התזונתיים ההכרחיים לתהליך הגדילה. במקרה של תזונה לקויה, קיים חוסר שגשוג, השמנת יתר או רזון יתר. תזונה נבונה מצריכה תפריט מאוזן ותקינה של הרגלי אכילה משופרים לילד ולמשפחתו .
סקירת ספרות לעבודת סמינריון הבוחנת את המודעות והידע של מתבגרים לגבי תזונה נבונה
לתזונה נכונה בגיל ההתבגרות חשיבות גדולה מאוד בתקופת הינקות, הילדות והנעורים המתאפיינות בתהליכי גדילה והתפתחות מואצים. בתקופת חיים אלה מתרחש עיצוב גופו של האדם, ועל כן למזון בשנות הגדילה יש השפעה מרבית על בריאות הגוף, מבנה ותפקודיו, לא רק בהווה אלא גם בטווח הארוך –על גופו של המבוגר. עבור אנשים רבים התוצאות של השינוי באורח החיים ובזמינות המזון הן השמנת יתר ומחלות רבות הקשורות בהשמנה ובהרכב המזון.
מחלות לב וכלי דם, סוכרת, לחץ דם גבוה, סוגי סרטן מסוימים ועוד, קשורים באופן ברור בהשמנה ואורח חיים.
אחת מהתופעות של חוסר תזונה נבונה ואורח חיים בריא היא השמנת יתר הנבדק באמצעות BMI.
אדם שמן עלול לפתח סיבוכים גופניים, כגון יתר לחץ דם, סוכרת ומחלות לב. מעבר לכך, הוא סובל מדימוי עצמי נמוך ומבעיות חברתיות הגורמות לו להתבודד ולהסתגר, ומכניסות אותו למעגל ללא מוצא של התמכרות לאוכל, השמנה ובידוד חברתי.
כיום, חברות מערביות בעלות מודעות לסביבה נוטות לעמדות חיוביות ביחס למזון אורגאני/בריא ולידע על מרכיבים תזונתיים, והם מעדיפים לאוכל טבעי ולצרוך אוכל אורגני, אלא שנמצא כי למרות הגישות החיוביות של מתבגרים ביחס לאוכל אורגני, הידע והנכונות שלהם לקנות מזון אורגני נמוכים. מחקרים שונים ניסו לבדוק באם יש קשר בין מודעות לחשיבות של מזון בריא לבין רכישתו (התנהגות).
סקירת ספרות
ביבליוגרפיה