המידע בעידן האלקטרוני כולל מאפיינים שונים, כגון: נגישות: המידע הדיגיטאלי מגיע מכל מקום אל כל מקום באמצעות אתרי אינטרנט, דוא"ל וכד, כמספר הצרכנים כך מספר ההעתקים שלו; זמינות: ניתן להגיע אל המידע הדיגיטאלי בכל זמן; תוכן: מידע דיגיטאלי מכיל מעבר למידע טקסטואלי וגרפי גם תמונות, קול, אנימציה, וידאו וכד.
סקירת ספרות זו דנה בנושא מעורבות הורים ושיתוף מקוון של המידע בעידן האלקטרוני
הרבגוניות וההשפעות המורכבות של הגלובליזציה באות לידי ביטוי בהוראה ובחינוך. לגלובליזציה השפעה עצומה על מערכות החינוך, בבחינת פרדיגמות , התקדמות טכנולוגית, הפצת הידע ,רעיונות, והזדמנויות למידה. התייחסות לגלובליזציה בהקשר החינוכי מעלה ניתוחים תיאורטיים, הסטורים ומוסדיים.
על פי הגישה התיאורטית, הגלובליזציה הנה תהליך שיטתי של שינוי חברתי ברחבי העולם וכי חשיבות הגוברת של טכנולוגיית המידע ואינטראקציה עם השווקים הגלובליים תוביל להזנחתם של שיטות למידה מסורתיות. הגישה המוסדית, בעיקרו של דבר, בוחנת את ההשפעה של הגלובליזציה כתהליך דיאלקטי של התכנסות של מבנים פוליטיים ומסורות תרבותיות תוך שיתוף של רעיונות ושיטות עבודה.
מעורבות הורית מסורתית במערכת החינוך משפיעה על היבטים שונים של תפקוד ילדיהם, אך מן המחקר עולה כי התעניינות יעילה הנה כאשר היא מתרחשת לאורך זמן. על פי מחקרים בנושא הנדון, תלמידים המצליחים בבית ספר כמעט תמיד נתמכים על ידי המשפחות שלהם, ואילו תלמידים אחרים ללא תמיכה מבית, מצויים במאבק מתמיד. נתון זה מעלה שאלה חשובה : כיצד בית הספר יכול לפתח תוכנית של שותפות, שכוללת את כל הורים באופן שיגביר את ההצלחה של התלמיד?
התשובה לשאלה הזאת דורשת פיתוח דרכים חדשות לשילובם ומעורבותם של המשפחות, מעורבות של הקהילה ושל צוות מנהלי ביה"ס. על כל בית ספר לפתח תוכנית, שתכלול שותפות מתוכננת, אשר מטרתה יצירת סביבה מקבלת, המעסיקה משפחות בפעילויות שתורמות לנכונות של תלמידים בבית ספר, להצלחה אקדמית, לגישות חיוביות והתנהגותיות.
טכנולוגיה ולמידה
מעורבות הורים
מעורבות הורים- הגדרות
דפוסי מעורבות הורים
מעורבות ההורים- סקירה היסטורית
התרומה במעורבות ההורים
המחיר שבמעורבות הורים
שיתוף הורים בדרך מקוונת
ביבלויגרפיה