קבלת החלטות מוגדרת כהליך קוגניטיבי שבו הפרט בוחן סגנון התנהגות מועדף לאור אירוע שמתרחש, וזאת על מנת למצוא פתרון לבעיה או מציאות בה הוא נתקל.
סקירת ספרות זו דנה בנושא קבלת החלטות ומעורבות הורים בגן הילדים
מעורבות הורים המתקיימת במערכת החינוך הינה תהליך חברתי ההולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות הן בעולם והן בישראל. בשנים האחרונות, החברה הישראלית נמצאת בעיצומו של תהליך שהולך ומתרחב שבו קשרי הגומלין בין ההורים לבין מערכת החינוך, מובילים למעורבות פעילה של ההורים בבית הספר.
מחקרים מראים כי זהו תהליך בינלאומי כוללני למדי המשותף וכולל בתוכו את מדינות המערב ובכלל זה גם את ישראל. החברה הישראלית נמצאת בעיצומו של תהליך שבו ההורים מבקשים להשפיע על החינוך הניתן לילדיהם בבתי הספר, ההורים שעם השנים עלתה רמת השכלתם, מבקשים לממש את זכותם ולהשפיע על החינוך אותו רוכשים ילדיהם בבתי הספר בארץ. במסגרת תהליך זה העמיק והתרחב הקשר בין מערכת החינוך לבין ההורים. מחקרים מצביעים על פער בין תפיסת ההורים לבין תפיסת המורים את תחומי הפעולה המשותפים החשובים לשני הצדדים, ההורים נוטים לחשוב שמעורבותם תורמת לשיפור ההישגים שלילדיהם והמורים חשים באיום מצד ההורים בשל היעדר הבחנה בגבול המעורבות מצד ההורים.
שיתוף ההורים הוא תהליך ההולך ומתרחב ולכן רצוי ללמוד אותו ולעשות במעורבות שימוש יעיל לטובת המערכת כולה.
קבלת החלטות
ניהול גן
מעורבות הורים
שינויים בסטאטוס של ההורים
שינויים במבנה החברה הישראלית
שינויים יזומים מטעם משרד החינוך
שינויים במבנה המשפחתי
מעורבות הורים בגנים
רציונל
ביבליוגרפיה