צוות מוגדר בדרך כלל כקבוצה של אנשים העובדים למען מטרה משותפת ואשר המשימות תלויות זו בזו . בתוך הגדרה זו של קבוצה, טמונה ההנחה שחברי הצוות חולקים הבנה משותפת של מטרות ויעדי הצוות ואת האופן שבו הם ישיגו אותם. בכדי להיות יעילים, חברי הצוות חייבים להגיע להבנה הזו ובכך ליצור זהות משותפת לקבוצה
סקירת ספרות זו דנה בנושא עבודת הצוות בארגון ואת התערבותו של היועץ הארגוני.
עבודת צוות הנה עבודה המובילה לאפקטיבית בארגון ולכן הספרות מספקת מגוון רחב של משתנים כדי לאמוד את האפקטיביות של צוות כגון: ביצועים, התנהגות, הגישה, הסגנון חברי הצוות התרבות הארגונית, מנהיגות, תדירות של פגישות צוות, אווירה של אמון , פתיחות ועוד. משתנים אלו כלולים בתפקידו המגוון והרחב של מנהל הצוות, שכן מנהל מגדיר מטרות עסקיות, מעריך תהליכים בפועל ופועל על מנת שארגוני יהיה בעל יתרון תחרותי, מתאם בין המחלקות בארגון, מדריך עובדים, מאמן צוותים לבנות את הצוות, מעניק סיוע טכני וייעוץ, מפתח את צוות העבודה, מניע חברי צוות ועוד.
ניהול צוות עבודה בצורה אפקטיבית דורש סדרה רחבה של מיומנויות, לפיכך על המנהל להיות מיומן לכך ולהתייחס בכובד ראש לכל איש צוות. בבחינת תקשורת ארגונית למנהל הסיכוי להצליח בהקמת צוות אפקטיבי, כאשר מתקיימת תקשורת פתוחה בארגון.
בבחינת מחויבות ארגונית של עובדים: מחויבות ארגונית מהווה פונקציה לאפקטיביות ולכן על המנהל לפעול למחויבות בקרב העובדים. ניתן לעשות זאת באמצעות ידע בנושא משאבי אנוש ולבסוף, בבחינת החוזה הפסיכולוגי, אימון בין העובד לארגונו חשוב ביותר ועל המנהל לפעול על מנת שהאימון ימשיך וישרור בין הארגון לעובדיו בעיקר באמצעות ניסיון עקבי לעמוד בציפיות העובדים.
עבודת הצוות בארגון
התערבותו של היועץ הארגוני
ביבליוגרפיה