הפרעות חרדה הן הסוג הנפוץ ביותר של בעיות נפשיות הפוגעות במבוגרים וילדים. חרדה פוגעת במגוון רב של אוכלוסיות, כולל אוכלוסיות בריאות ונורמטיביות, זו אולי הבעיה הנפשית הנפוצה יותר בקרב אוכלוסיה בריאה ומתפקדת. מובן שאנשים הסובלים מבעיות נפשיות נוספות עלולים לפתח גם הפרעות חרדה במקביל.
סקירת ספרות זו דנה וסוקרת מאמרים ומחקרים בנושא החרדה
חרדה מוגדרת כ"פחד גדול, בהלה.. " חרדה פורצת במצבים מוגדרים היטב שאינם מסוכנים, אך האדם נמנע ממצבים אלו או סובל אותם בפחד. החרדה באה לידי ביטוי באי נוחות קלה ועד אימה, כאשר התסמינים הם: דפיקות לב, תחושת עילפון , אובדן שליטה ועוד. לעיתים לחרדה מתלווה גם דיכאון.
החרדה מחמירה עקב אפיזודה דיכאונית. כמו כן, הפרעות חרדה עלולות להתפתח ממספר גורמים ולא תמיד ניתן לזהות את הסיבה הבלעדית לבעיה. מקובל לחשוב שחרדה מושפעת מגורמים פסיכולוגיים כמו אישיות, אירועי חיים וסגנון חיים, כמו גם גורמים פיזיולוגיים כגון תורשה, תהליכים כימיים במוח וכדומה.
מובן שישנה גם אינטראקציה בין שני סוגי הגורמים, לדוגמא, ידוע שמצבי לחץ גורמים לתגובות פיזיולוגיות מסוגים שונים. הפרעות החרדה מחולקות לקטגוריות בעלות שוני משמעותי ביניהן. המשותף בין כולן הוא מנגנון נפשי דומה, אולם ההתמודדות הנפשית השונה עם החרדה יוצרת תגובות שונות
סקירת מאמרים ומחקרים אודות חרדה
ביבליוגרפיה