), בחירת בן או בת זוג היא אחת ההחלטות המשמעותיות בחיי האדם, בהיותה בסיס לשותפות ארוכת טווח במובנים שונים: במובן האישי, המשפחתי, החברתי, הכלכלי וכדומה. הבחירה במערכת חיים המבוססת על זוגיות נקבעת בשל הצורך הטבעי המולד בקרב בני האדם להתחברות זוגית
סקירת ספרות לעבודת סמינריון אקדמית הבוחנת את הקשר בין משך הזוגיות וחלוקת תפקידים לבין שביעות רצון מהזוגיות ומיחסי המין.
קיימות מספר גישות המסבירות את הצורך בזוגיות, גישה אחת היא הגישה אבולוציונית וביולוגית. הגישה האבולוציונית גורסת כי הצורך בזוגיות נובע מאינסטינקט ההישרדות והפצת המטען הגנטי שלהם לדורות הביאם בצורה אופטימאלית.
הדינאמיקה הזוגית הנה שיקוף של מאפיינים מבניים תרבותיים, פוליטיים וכלכליים, כמו גם נורמות ספציפיות יותר, אמונות, ודפוסי אינטראקציה המשפיעים על היחסים הזוגיים. בהקשר זה האוריינטציה החברתית – אינדיבידואלית לעומת הקולקטיבית משפעה על הדינאמיקה הזוגית בבחינת הקרבה בין בני הזוג, רמת האינטימיות ועוד.
הגורמים המובילים לזוגיות טובה לשביעות רצון מהזוגיות תלויים רבות ביכולות אמפתיות, כאשר יכולות אמפתיות גבוהות תורמות לתפקוד בריא של מערכות יחסים אינטימיות כאשר בני זוג אמפאתיים, רגישים אחד כלפי השני, נוטים לסלוח, לא לפגוע, רגישים אחד לכאב רעהו
קיימים חמישה גורמים המשפיעים על שביעות רצון מיחסי המין: (1) פרקטיקות מיניות (2) היבטים חברתיים, רגשיים ביחסים עם בן הזוג; (3) ידע, ערכים וגישות על עניינים מיניים, (4) חיוניות ובריאות; (5) מכשולים סביבתיים לסיפוק מיני (למשל, חוסר פרטיות) וכן (6) היבטים התנהגותיים ( מגוון רחב של מיני טכניקות, תדירות קיום יחסי מין, ותדירות אורגזמה)
גברים ונשים נבדלים בתשוקה המינית. אם כי לא ברור מה מידת השוני בין גברים לנשים והאם השוני הנו תוצאה של נורמות חברתיות ותהליכי חיברות מגדריים לעומת הבדלים ביולוגיים.
זוגיות ויצירת קשר
שביעות רצון מהזוגיות
שביעות רצון מיחסי מין
חלוקת תפקידים
הקשר בין שביעות רצון מהזוגיות לבין שביעות רצון מיחסי המין
הקשר בין משך הזוגיות לבין שביעות רצון מהזוגיות ומיחסי המין
הקשר בין חלוקת תפקידים לבין שביעות רצון מהזוגיות ומיחסי המין
ביבליוגרפיה