הגורמים המשפיעים על הלקוח בהחלטתו לקנות מוצר הינם דינאמיים ומידת השפעתם משתנה עם הזמן. שינויים אלו נובעים מסיבות שונות כמו השפעות גלובליות, כניסת מתחרים, איכויות שונות ,התפשרויות על טיב כנגד מחיר, אמינות וגורמים רבים אחרים.
סקירת ספרות העוסקת בגורמים המשפיעים על הלקוח בהחלטתו לקנות מוצר.
גישות צרכנים כלפי מוצרים, שירותים, עובדים, סביבות קמעוניות, ופעולות עסקית משחקים תפקיד דומיננטי במחקר למעלה 25 שנים בתחום השיווק.
גישה צרכנית טומנת בחובה את הערכת הלקוח כלפי המוצר, החנות , המוכר או החברה וכי להערכה זו השפעה ניכרת על תדמית החברה וכן על קידום המכירות.
על סמך הגורמים שצוינו לעיל, קמעוניים משקיעים משאבים על מנת לזהות מאפייני צרכנים ועל סמך מאפיינים אלו לחזות את התנהגותם הצרכנית.
ראיות מחקריות עדכניות מצביעות על אלמנט נוסף בעל השפעה על יצירת כוונות קנייה: קהילת המותג. קהילת המותג היא קבוצת אנשים המאוחדת על ידי השימוש במותג מסוים, למעשה, מבטאת הקהילה את ערכו של המותג כסמל סטאטוס.
נכסיות המותג מספקת ערך לארגון ע"י העצמת היעילות והאפקטיביות של תכניות שיווק, מחירים, רווחיות ויתרון תחרותי הפך מהותי לרוב חברות.
יותר ויותר חברות כבר הבינו כי ערך המותג הנו גורם יקר ערך ומהווה רכוש לא ממשי של החברה. כמו כן, ערך מותג מוגדר כמושג רב ממדי המורכב מנאמנות, מודעות, סוג המותג ומחיר המותג.
התנהגות צרכנים והחלטות קנייה.
נכסיות מותג על שלושת מימדיו: מודעות, נאמנות ותפיסת מחיר.
ביבליוגרפיה.