חוק השוויון לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח – 1998 בא לקדם את הסיכוי של אוכלוסיות מוגבלות להשתלב, ככל שניתן, בכל תחומי החיים ובכלל זה בתעסוקה תוך דגש על השוק הפתוח. זאת באמצעות הפעלת מנגנוני העדפה מתקנת, ייצוג הולם, חיוב בהספקת התאמות וזכות התביעה.
סקירת ספרות הדנה במערך שילובם של תלמידים עם פיגור שכלי בעבודה
אחד התחומים המרכזיים המאפשרים לאדם לקחת חלק בעשייה החברתית, כאזרח תורם ונתרם, הנו תחום התעסוקה המיועד להבטיח הכנסה שוטפת ומספקת אשר תאפשר לאנשים עם מוגבלות איכות חיים מכובדת ונאותה.
מדינות רבות קבעו הסדרים בחקיקה לפתרון בעיית התעסוקה של אנשים עם מוגבלות, הן בהיבט השיקומי והן בהיבט החברתי.
בישראל החקיקה בנושא זה הנה חלקית ומתייחסת לקבוצות ייעודיות, כגון: נכי צה"ל, משתקמי המוסד לביטוח לאומי, אנשים עם פיגור שכלי, ולאחרונה אף נכי נפש, וזאת מבלי שתגובש לגבי רובם תמונה אינטגרטיבית דיה אשר תאפשר מימוש רצף התעסוקה עד כדי השתלבות מלאה בשוק הפתוח
שילובם של מפגרים בשוק התעסוקה מצריך תמיכה והתערבות על מנת שאלו יוכלו להשתלב. תכנית תעסוקה נתמכת היא תכנית תעסוקה המאפשרת לאדם עם פיגור שכלי להשתלב בעבודה בשוק הפתוח, ולהתמיד בה.
זאת ועוד, מופעלת תכנית תעסוקה נתמכת לאנשים עם פיגור שכלי אלווין ירושלים, מזה עשר שנים, במטרה לספק כלים ותמיכה לשיפור עצמאותם ותפקודם של אנשים עם מוגבלויות בתוך הקהילה. תכנית זו היא בין היחידות בארץ המפעילות אנשים עם פיגור שכלי בתעסוקה נתמכת בהיקף רחב והיא ייחודית בכך שהיא מצליחה לקיים תעסוקה נתמכת לאורך 10 שנים ויותר.
פיגור שכלי : הגדרה
מאפייני גיל ההתבגרות בקרב מתבגרים בעלי פיגור שכלי
מפגרים בשוק התעסוקה
מערך שילובם של הלוקים בפיגור שכלי בשוק התעסוקה
ביבליוגרפיה