מחקר זה ניסה לעמוד על מעמדה של האישה הבדואית לאורך השנים בחברה הישראלית
שאלת המחקר עסקה בהשפעת השינויים והתמורות התרבותיות על מעמדה של האישה בחברה הבדואית בישראל מאז קום מדינת ישראל, מבחינה תעסוקתית, חינוכית ואישית.
מסוף המאה ה– 19 החלו לחדור אל עולם האסלאם רעיונות פמיניסטיים. ההנחה הייתה שפרשנות מחודשת של תפקיד הנשים בימי הנביא תשפיע על חיי הנשים המוסלמיות בעולם המודרני ועל החברה. כבר בשלבים מוקדמים נקשר נושא מעמד האישה למפגש התרבויות בין האסלאם למערב והפך לנושא מרכזי בדיון על מסורת מול מודרנה, כאשר מצב האישה בחברה המוסלמית הפך לסמל למידת הפיתוח והקדמה שלה.
שאלת המחקר הנוכחית בוחנת את מעמדה של האישה בחברה הבדואית בישראל מאז קום מדינת ישראל, תוך בדיקת מעמדה התעסוקתי, החינוכי, האישי- משפחתי והשינויים שהתחוללו במעמדה. כלומר, כיצד השפיעו השינויים והתמורות התרבותיות על מעמדה של האישה בחברה הבדואית בישראל מאז קום מדינת ישראל, מבחינה תעסוקתית, חינוכית ואישית.
חשיבותה של השאלה המחקרית נעוצה בעובדה כי האוכלוסייה הבדואית עברה שינויים רבים אשר השפיעו על אורחות החיים. לכן מעניין להעמיק ולבחון את מעמד האישה הבדואית לאור השינויים הללו.
השאלה המחקרית נבדקה באמצעות ספרות מחקרית, כאשר הדיון מוצג באופן הבא: פרק הדן נשים בחברה הערבית בישראל , באופן כללי, תוך התייחסות למגזר הבדאי הנשי, בחינת מעמד האישה הבדואית בתעסוקה, לאורך השנים, מעמד האישה הבדואית בחינוך והתפתחותה בבחינת השכלה וחינוך, בחינת מעמד האישה הבדואית במשפחה הבדואית, בהתייחס לחלוקת תפקידים, נישואים, גירושים ואלימות כלפי נשים ולבסוף בחינת מעמד האישה הבדואית לאור התמורות התרבותיות שחווה הקהילה הבדואית ובכלל זה הנשים בקהילה.
מבוא
פרק 1: נשים בחברה הערבית בישראל
פרק 2: מעמד האישה הבדואית בתעסוקה
פרק 3: מעמד האישה הבדואית בחינוך
פרק 4: מעמד האישה הבדואית במשפחה הבדואית
פרק 5: מעמד האישה הבדואית – תמורות תרבותיות
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה