בשנים האחרונות התרחבו במידה רבה הפערים הכלכליים בין משקי הבית בישראל. ראשיתה של תופעה זו במחצית השנייה של שנות השבעים, ואין היא ייחודית לישראל, אלא היא חלק ממגמה כלל-עולמית.
העבודה הנוכחית תבחן כיצד העיתונות משקפת את תופעת העוני בישראל במהלך שנות ה-80 בישראל. הבדיקה תכלול 20 כתבות מעיתון דבר ומעריב.
במדינות OECD עלה אי-השוויון בהכנסות מאז שנות השבעים, ובייחוד מאמצע שנות השמונים. עלייה באי-השוויון נרשמה גם במדינות אמריקה הלטינית במהלך שנות השמונים העלייה בפערי השכר נראתה בארצות הברית כבר מתחילת שנות השישים והואצה במידה רבה מאז שנת 1973 ונמשכת עד היום.
באמצע שנות השמונים נכנס המשק הישראלי למשבר שהתבטא בהאטה כלכלית ובהתגברות קצב האינפלציה בתקופה זו היתה במדינה אווירה של משבר כלכלי קשה, והאינפלציה המשיכה לנסוק לממדים מסוכנים.
העבודה הנוכחית תבחן כיצד העיתונות משקפת את תופעת העוני בישראל במהלך שנות ה-80 בישראל. הבדיקה תכלול 20 כתבות מעיתון דבר ומעריב. הכתבות נלקחו מהספרייה הלאומית של עיתון מעריב.
ממצאי העבודה מעלים מצוקת עוני ומשבר כלכלי בכל המשתנים הכלכליים ( אבטלה, צמיחה, גרעון ועוד) בתקופה הנדונה. ניתוח הכתבות העלה כי לבעיות חברתיות ניתן מקום בולט ומכובד בעיתונות היומית, העיתונות כמו היום גם בשנות השמונים לא חסכה בביקורת כלפי הממשל ודרכי התנהלותו, כבר אז דובר על בעיית הפערים בחברה וכן על מצוקת הקשישים.
מבוא
פרק 1 – סקרת ספרות
1.1 עוני מהו?
1.2 כלכלת ישראל במהלך שנות ה-80-90 במדינת ישראל
פרק 2 - מתודולוגיה
2.1 נושא המחקר
2.2 שיטת המחקר
2.3. מדגם המחקר
2.4 תקופת המחקר
2.5 עיבוד הנתונים
פרק 4- ממצאים
סיכום
ביבליוגרפיה
כתבות