תופעת העזיבה בארגונים הנה בעיה מוכרת וחמורה המאיימת על הארגון ועל רווחת החברה כמו כן, מתח ולחץ במסגרת העבודה מהווים בעיה ארגונית וקושי בקרב מנהלים ועובדים כאחד.
העבודה הנוכחית תעמוד על השפעת הלחץ והשחיקה בעבודה על כוונות עזיבה בקרב עובדים.
כוונת עזיבה, הנה גישה התנהגותית המובילה את העובדים לעזוב את הארגון, דרך חיפוש משרה חדשה והתפטרות מהמשרה הנוכחית. אנשים בדרך כלל מחליפים עבודות בשל העובדה שיש להם גירוי מסוים לנסות דברים חדשים או מאחר שזה נתפס אטרקטיבי לנהוג כך בעיניהם
במהלך העשורים האחרונים, התרחשו בשוק העבודה שינויים משמעותיים אשר השפיעו על מעמדם ועל אורח חייהם של העובדים, בכל התחומים ובכל הרמות. הגלובליזציה, העמקת התחרות והדרישות ל"הגמשה", הביאו לשינויים בדרישות המעסיקים מן העובדים, באופן מעקב אחר ביצועיהם, בתחושת היציבות התעסוקתית שלהם ולמחלת מקצוע חדשה – "לחץ הקשור בעבודה" (Work-Related Stress)
שחיקה היא עייפות רגשית המתעוררת כאשר קיים חוסר איזון בין יכולות העובד לבין הדרישות המופנות מאת מקום העבודה. המאפיינים של התסמונת הן עייפות רגשית פיסית, ציניות, תסכול מקצועי, חוסר השגות לחץ רגשי ועוד.
במסגרת העבודה הנוכחית קיימת התייחסות תחילה למשתנה כוונות עזיבה, כמשתנה תלוי. בחלק זה נסקר המשתנה כוונות עזיבה, מוגדר וכן מצוינים הגורמים המובילים לעזיבה.
בשלב הבא, קיימת סקירה של המשתנים הבלתי תלויים והם לחץ בעבודה ושחיקת עובדים. מדובר בשני משתנים חופפים הנקשרים אחד לשני. בחלק זה מוגדרים המשתנים ומצוינים הגורמים המובילים ללחץ ושחיקה.
החלק האחרון בסקירה מציג את השפעת הלחץ והשחיקה על כוונות עזיבה בקרב עובדים, תוך התייחסות לקשר בין המשתנים והשלכות הקשרים הללו על הארגון. כלומר, הצגת הקשר בין לחץ, שחיקה וכוונות עזיבה והשלכות קשרים אלו על הארגון.
מבוא
סקירת ספרות
כוונות עזיבה
לחץ בעבודה
שחיקת עובדים
השפעת לחץ ושחיקה על כוונות עזיבה
הקשר בין שחיקה לכוונו עזיבה.
הקשר בין לחץ לבין כוונות עזיבה
הצעות למחקרי המשך
ביבליוגרפיה