תחילת המאה ה -20, התאפיינה בשיעור גבוה של הגירה בינלאומית מאירופה ומספר גדל והולך של מהגרים אל עבר ארצות הברית. ההגירה הגדולה שינתה במהירות את ההרכב של הערים בצפון ארצות הברית. ההגירה הגדולה בשנים אלו כללה את היהודים במנוסתם ממזרח אירופה.
מטרתה של העבודה הנוכחית הייתה לבחון את השפעות הנפילה הבורסאית בניו יורק (1929) על מעמדם הכלכלי והפעילות הארגונית של יהודי ארצות הברית.
היהודים שהגיעו עקב האנטישמיות והפוגרומים לארצות הברית, קיוו להגיע לארץ האפשרויות. כמו כן, במשך אלפי שנים, העם היהודי חשש להמשכיותו בהיותו חלק קטן באוכלוסייה[1]. העבודה הנוכחית עוסקת בהגירה היהודית לארצות הברית, תוך בחינת מעמדם הכלכלי והחברתי וכן השפעת המשבר הכלכלי בארצות הברית על יהודי ארצות הברית באותה התקופה. (שנות ה-20 ושנות ה-30).
שאלת המחקר אותה ברצוני לבחון היא מה היו ההשלכות של נפילת הבורסה בניו יורק בשנת 1929 על המעמד הכלכלי והפעילות הקהילתית של יהודי ארה"ב?
בדיקה זאת מעניינת לאור הצלחתם היחסית של יהודי ארצות הברית מבחינה כלכלית- תעסוקתית וכן לאור האפליה ששררה באותה התקופה.
השפל הכלכלי בארה"ב בשנת 1929, פגע בכולם, אך פגע אנושות באזורים מוחלשים מבחינה כלכלי ועסקית, השאלה הנשאלת היא כיצד השפל הכלכלי השפיע על יהודי ארצות הברית.
בדיקה נערכה באמצעות ספרות תיאורטית ומחקרית אשר תסקור את כלכלת ארצות הברית בשנות ה-20, מעמד יהודי ארצות הברית באותה תקופה, השפל הכלכלית בשנת 1929 ומאפייניו והשפעת השפל על יהודי ארצות הברית מבחינה כלכלית, פוליטית, תעסוקתית, קהילתית ועוד.
מבוא
1. ארצות הברית של שנות ה-20 : היבטים כלכליים
2. יהדות ארצות הברית במהלך שנות ה-20
2.1 ההגירה הגדולה
2.2 אנטישמיות
2.3 תפרוסת גאוגרפיית
2.4 כלכלה ותעסוקה
3.הנפילה הבורסאית בניו יורק (1929)
4. השפעת הנפילה הבורסאית בניו יורק (1929) על יהדות ארצות הברית
4.1 השלכות כלכליות
4.2 השכלה ותעסוקה
4.3 מעמד פוליטי
4.4 התארגנות קהילתית – ארגונית
סיכום
ביבליוגרפיה