האחריות החברתית של החברה באה לידי ביטוי בצורות שונות והיא מתבססת על שתי עקרונות: עקרון פילנתרופיה העיקרון של ניהול המשרד כאשר האינטרסים של כל בעלי העניין נלקחים בחשבון
מטרתו של מחקר זה הנה לבחון את ההשפעה של צמיחת הפילנתרופיה התאגידית על הגידול במכירות והביצועים הפיננסים של החברה.
במרכזו של דיון זה עולה השאלה האם פילנטרופיה תאגידית משפרת את הביצועים הפיננסיים וליתר דיוק האם קיים קשר בין תרומה לקהילה על פי דרוג מדד מעלה לבין הביצועים הכלכליים של החברה (יחסי נזילות, יחסי שווי ויחסי ומדי רווחיות) ? הספרות מעלה כי קיים מתאם חיובי בין האחריות החברתית לבין ביצועים פיננסים וכי ארגון בעל נהלים אחראים מבחינה חברתית, מציג רווחיות משופרת .
המחקר הנוכחי מציג תחילה סקירת ספרות המתייחסת להשלכות כלכליות-עסקיות של התנהלות חברתית-פילנטרופית ובכלל זה מתן תרומות עסקיות.
בהמשך נערך מחקר אמפירי אשר בחן את שאלת המחקר והשערות המחקר בקרב חברות ישראליות נסחרות בבורסה.
לממצאי המחקר הנוכחי משמעות תיאורטית ויישומית, כאשר מבחינה תיאורטית כפי שנראה בהמשך, הממצאים אודות ההשלכות הכלכליות החיוביות של מתן תרומות אינן חד משמעיות וקיימת ביקורת הגורסת כי מתן תרומות איננה בהכרח מהלך רווחי.
מכאן שהמחקר הנדון יהווה תרומה תיאורטית לספרות הדנה בסוגיה. כמו כן, מבחינה יישומית חברות עשויות להפיק יתרונות מאימוץ מסקנות המחקר, הנוגעות לרווחיותן. כלומר, התנהלותן החברתית העתידית, עשויה לעמוד על הפרק לצורך שיפור הרווחיות.
נבדקו שלוש השערות לפיהן יימצא כי תרומה לקהילה קשורה באופן חיובי עם נזילות החברה ; ימצא כי תרומה לקהילה קשורה באופן חיובי עם ערכי השווי של החברה ו יימצא כי תרומה לקהילה קשורה באופן חיובי עם הרווחיות של החברה. השערות המחקר נבדקו באמצעות מודל של רגרסיה ליניארית.
מבוא
היבטים תיאורטיים
שאלת המחקר
השערת המחקר
היבטים אמפיריים
שיטה
תוצאות
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה
נספחים