בעשורים האחרונים קיימת התייחסות ותשומת לב מרובה למוטיבציית העובדים במסגרת הארגונית. בכלל זה מחקרים החלו לבחון את הגורמים המגבירים מוטיבציה בקרב העובדים.
העבודה הנוכחית בוחנת את השאלה האם קיים קשר בין דימוי עצמי לבין מוטיבציה והאם קיים קשר בין דימוי עצמי לבין מסוגלות עצמית?
בעיית המחקר בה עוסק המחקר הנוכחי היא קיומו של הקשר בין מוטיבציה, מסוגלות עצמית ודימוי עצמי. השאלה הנשאלת היא: האם קיים הקשר בין מוטיבציה ומסוגלות עצמית לבין דימוי עצמי בקרב עובדי בנק.
במסגרת המחקר הנוכחי ייבדקו שתי מטרות עיקריות, כאשר האחת תבחן את האם קיים קשר בין דימוי עצמי לבין מוטיבציה והשנייה תבחן האם קיים קשר בין דימוי עצמי לבין מסוגלות עצמית.
כלומר , האם הארגון הזקוק לעובדים חדורי מוטיבציה ומסוגלות עצמית, להעניק תשומת לב לדימוי העצמי של העובד במקום העבודה. האם משתנה אישיותי זה בעל השלכות על רמת מוטיבציה ומסוגלות עצמית ?
העבודה כללה שתי השערות לפיהן קיים קשר חיובי בין דימוי עצמי לבין מוטיבציה, כלומר דימוי עצמי גבוה יותר יוביל למוטיבציה גבוהה יותר ולהיפך
וההשערה השנייה טענה ומצאה כי קיים קשר חיובי בין מסוגלות עצמית לבין מוטיבציה , כלומר ככל שהמסוגלות העצמית גבוהה יותר , כך המוטיבציה של העובדה עולה ולהיפך
השערות המחקר העלו מספר מסקנות מרכזיות ולפיהן דימוי עצמי של העובד נקשר חיובי למוטיבציה שלו וכן למסוגלות העצמית של העובד השפעה ישירה על רמת המוטיבציה שלו. עובד המציג דימוי עצמי גבוה וכן מסוגלות עצמית גבוהה גם יציג מוטיבציה גבוהה. הוצע כי מחקרים עתידיים יבחנו את שאלת הקשר בקרב מספר ארגונים, בקרב בעלי תפקידים שונים בארגון, תוך הבחנה, בין וותק, השכלה והשתייכות מגדרית בארגון. הוצע גם לערוך השוואה בין הבנקים השונים ולבחון את עוצמת הקשר בין המשתנים הנדונים.
מבוא
שאלת המחקר
מטרת מחקר
סקירת ספרות
השערות המחקר
הגדרת המשתנים
שיטה
מדגם
הליך
מכשירים
שיטת הניתוח
תוצאות
דיון
מקורות
שאלון המחקר
SPSS