מטרתו של המחקר הנוכחי הייתה לבחון האם מדדי אלטמן, דירוג אג"ח ומח"מ מנבאים את תשואת אג"ח ?
מדגם המחקר הקיף חברות אשר נסחרות בבורסת ת"א , להן אגרות חוב סחירות. במסגרת המחקר נבדקה ההשערה הבאה: המדדים אלטמן, מח"מ ודירוג האג"ח (מעלות) בעלי תרומה/השפעה על תשואת האג"ח
בסיס ההנחה היא שמדד אלטמן ביכולתו לנבא פשיטת רגל של חברה בטווח זמן של שנה עד שנתיים קדימה.
רציונל המחקר נובע ממודל אלטמן הגורס כי ניתן באמצעות יחסים פיננסים להעריך בריאות פיננסית של החברות ולחזות פשיטת רגל.חמשת היחסים הם: הון (1) עובד / סך הנכסים, (2) רווחים / סך הנכסים, (3) רווח לפני ריבית ומיסים / סך הנכסים, (4) שווי השוק להון / ערך החוב הכולל, ו – (5) מכירות / סך הנכסים.
על פי הנוסחה של אלטמן יחסים פיננסים אלו מנבאים פשיטת רגל ולכן ראיות בספרות הכלכלית, אשר בדקה רבות את מודל אלטמן Al-Sulaiti, Almwajeh, 2007) ) בנוסף ביצועים כלכליים ודירוג אשראי גם עשויים לנבא פשיטת רגל כאשר ביצועים כלכליים נמדדים ביכולת תחרותיות בביצועים, בטכנולוגיה, במוצרים חדשים, בקידום פרויקטים מצליחים, ברווחיות, ביצירת רווח, בתזרים מזומנים חיובי ובמכירות.
ניתוח ביצועיהן של מערכות פיננסיות, כולל תיאור התפקידים הממוסדים של מערכת פיננסית, וסוקר את כל ממדי התפקוד העשויים להשפיע על הצמיחה הכלכלית. לגבי כל ממד תפקוד ניתן להגדיר רשימה של מדדים כלכליים נבחרים, כדי להמחיש כיצד אפשר ליישם את המסגרת. ואולם, הערכת ביצועים מקיפה עשויה לדרוש בחינה במספר רב יותר של מדדים כלכליים ובכללם: גודל שוקי ההון, שלמות השווקים וחדשנות פיננסית, יכולתן של המערכות הפיננסיות להטמיע מידע, יכולת השליטה בחברות ויעילות המערכות המשפטיות .הביצועים הכלכליים כוללים גם את כל השינויים בהון העצמי , את הרווח הנקי המסורתי הכולל את אותם פריטים של הכנסות והוצאות ותנודות של שערי המניות.
א. היבטים תיאורטיים
א.1 מדד אלטמן
א.2 דירוג
א.3 אג"ח
א.4 סיכום
א.5 שאלת המחקר
א.6 השערות המחקר
ב. היבטים אמפיריים
ב.1 הליך המחקר
ב.2 משתני המחקר
ב.3 כלי המחקר
ב.4 נתוני המחקר
ב.5 תוצאות
ג. דיון וסיכום
ביבליוגרפיה
נספחים