המטבח הינו נקודת התייחסות ראשונית לעולם פנימי, רגשי וחברתי. אוכל מהווה חלק משמעותי מהזיכרונות שלנו, ומצליח לגעת במקומות של הרגש. הבישול מאפשר פיתוח של מרכיבים רגשיים, קוגניטיביים ותקשורתיים כגון: ביטחון עצמי, מיומנות חברתית, אופטימיות, פתיחות, שיתוף פעולה, הבנת תהליכים והנאה
מטרתה של העבודה הנוכחית היה לבחון את תפקידה של התכנית – "משחקי השף" בבניית שפים מצליחים.
הבישול מאפשר למידה של אינטראקציות חברתיות, מאפשר חוויות של אושר, תחושה שיש מטרה בחיים. כמו כן ההתעסקות בבישול מביאה הקלה של לחץ פנימי, מפחיתה דיכאון, משפרת את התפקוד הפיסי. הבישול ותוצריו גורם לאדם להתגאות בעצמו. בבישול יש מענה לצרכים פיזיים, נפשיים ופסיכולוגיים.
במהלך 20 השנים האחרונות, קיים שיח תקשורתי על אוכל במסגרת מגזינים המציעים מתכונים ומאמרים על אוכל ובספרי בישול. במהלך העשור האחרון, רשת הטלוויזיה כולה מקדישה מקום נרחב למזון.
תכניות הבישול, בתחילת דרכן הופנו לנשים בלבד וכן שודרו בשעות היום, כיום תוכניות בישול מושכות קהלים רחבים יותר, מגוונים יותר וכן משודרות בפריים טיים. הז'אנר כעת מתמקד יותר ויותר בבידור
תכנית בישול מקדמות את ערך המשפחתיות, על ידי הצגת מנות לארוחות משפחתיות. מעבר לכך תכניות הבישול מחזקות את התפקיד האידיאולוגי של הנשים כעקרות בית שמקומן הטבעי הוא מטבח. התכניות מלמדות כי מקומה של האישה במטבח הוא ברור ונכון ומרמזות על השקפה מסורתית של מערכת היחסים בין נשים ומטבח.
תכניות הבישול נועדו לעודד את עקרת הבית האמריקנית לשפר את אחד מהכישרונות היצירתיים ביותר שלה, על ידי הבאת זוהר לשולחן ארוחת ערב זה דרך אומנות במטבח בעזרת הבישול המודרני. בתוכניות הבישול מוצגים "טריקים" שיסיעו לטבחים, להפוך כל ארוחה למושלמת, לאיכותית ולסוג של הנאה.
משתתפי התכנית משחקי השף לאורך התכניות שנותחו הציגו את תפקידי התכנית ותרומתה להפיכתם לשפים מוצלחים. תפקידים אלו כללו טכניקות רבות, הכרת מרכיבים שונים, עבדה תחת זמנים, עבודה תחת לחץ, תחרותיות, עבודה בשיתוף פעולה והכרת סוגים שונים של ארוחות כמו ארוחות בשר, ארוחות גבינות, ארוחות ילדים, ארוחות בריאות ועוד.
תקציר:
מבוא
מתודולוגיה
ממצאים
סדנאות בתחומים שונים.
יצירתיות ואלתור בתחום הבישול.
יכולת עמידה בזמנים.
תחרותיות
עבודה תחת לחץ
סיכום
ביבליוגרפיה