העבודה הנוכחית עניינה בסרט "באזז". הסרט הוקרן בשנת 1998 (הבמאי אלי כהן), בעקבות סיפור אמיתי, במסגרתו שני נערים מבתים טובים בהרצליה, רצחו בירית אקדח נהג מונית. המקרה אירע בשנת 1995 ועורר סערה ציבורית רחבה.
מטרתה של העבודה הנוכחית הייתה לבחון את יחסי המתבגר ומשפחתו, תהליכי גיבוש זהות ומאפיינים והתנהגויות סיכון של בני נוער בסיכון וביטוייו בסרט "באזז" ובספרות.
גיבורי הסרט "באזז" הם רפי, בן לאם חד הורית ועידו בן בכור למשפחה מבוססת ובעלת השפעה. הנערים בני 14. שני הנערים ידועים למשטרה ולמערכת החינוך כנוער בסיכון, ולכן עברו מספר בתי ספר עד אשר הגיעו לבית הספר, בו המנהלת התחייבה לשקמם.
הנערים, למראית עיין נראים בני טובים, מחונכים, נקיים ולבושים היטב. בפועל הם מבצעים שורה של מעשי עבריינות ואילו המערכת ולא מצליחה לשלוט על מעשיהם, למנוע אותם או לסייע להם. הנערים זוכים לאהבה מהוריהם, אך סגנון ההורות הוא מתירני, סגנון הורות המאפשר להם להסתובב ברחובות בשעות הלילה, סגנון הורות המאפשר להם שלא לציית לכללי המשטרה ובית המשפט.
ההורים אינם רואים או אינם רוצים לראות את בנם כפי שהוא, מתכחשים למציאות, בעוד הנערים הופכים מעבריינים קטנים לרוצחים בדם קר. עידו, אחד הנערים, הוא המוביל והדומיננטי, הוא מצליח למשוך אחריו את רפי אשר בסופו של דבר נגרר אחריו, למעט מספר התנגדויות, בהם נשבר במהרה והצטרף לביצוע מעשיי העבריינות של חברו. הסרט, מחד מספר את סיפורם של שני נערים, ממשפחות טובות, אשר התדרדרו לפשיעה ורצח ומאידך את חוסר היכולת של המערכת להתמודד עמם.
מטרתה של העבודה הנוכחית הנה לבחון את יחסי המתבגר ומשפחתו, תהליכי גיבוש זהות ומאפיינים והתנהגויות סיכון של בני נוער בסיכון וביטוייו בסרט "באזז" ובספרות.
תקציר
מבוא
יחסי המתבגר ומשפחתו
תהליכי גיבוש זהות
מאפיינים והתנהגויות סיכון של בני נוער בסיכון
השלכות
סיכום אישי
סיכום העבודה
ביבליוגרפיה