סוגיית האלימות במשפחת ובמערכת הזוגית מהווה מקור למחקרים המנסים לבחון את הגורמים והמשתנים המנבאים התנהגות אלימה במסגרת המשפחה וזאת לאור השכיחות הגדולה של מקרי אלימות חמורים כנגד נשים וילדים.
במסגרת העבודה הנוכחית נבחנת השאלה כיצד אלימות במשפחת המוצא משפיעה על אלימות בזוגיות בגיל ההתבגרות.
מחקר על הגורמים לאלימות כלפי נשים מצא כי חוויות אלימות בילדות, ואלימות נגד ילדים הם דפוסים העוברים מדור לדור. גברים אלימים , לרוב נפגעו מאלימות בהיותם ילדים ונשים אשר סובלות מאלימות מצד בן הזוג, גם חוו אלימות בילדות.
אומנם מקובל לחשוב כי הגברים לרוב הם המפגינים אלימות והנשים הן הקורבן, עם זאת, הנתונים אשר נאספו סותרים כשאר דווח במחקרים כי גברים חווים אלימות בשיעורים גבוהים וכי האלימות במסגרת החיזור היא הדדית בדרך כלל. התרחשות של אלימות כלפי בן /בת הזוג תלוית חברה ותרבות.
מטרת העבודה הייתה לבחון כיצד אלימות במשפחת המוצא משפיעה על אלימות בזוגיות בגיל ההתבגרות. חשיבותו של נושא זה נעוצה בעובדה כי שכיחות האלימות בגיל ההתבגרות רק הולכת וגוברת וכיום אנו עדים יותר ויותר למקרי רצח ומקרי אלימות ואונס חמורים. האלימות בקרב מתבגרים מלמדת על תופעה חמורה שיש להבינה לעומק ולבחון את הגורמים המובילים לידי התפרצותה.
על מנת לבחון את סוגיית החשיפה לאלימות במשפחת המוצא והשפעתה על אלימות בזוגיות בגיל ההתבגרות, העבודה הנוכחית מציגה הגדרות ומאפיינים עיקריים לאלימות, דיון בסוגיית אלימות במשפחה ובמסגרת הזוגית והסבר סוגיית גיל ההתבגרות והשלכותיו על הזוגיות.
בפרק הניתוח והדיון, נערך דיון המתמקד בשאלת המחקר ולפיכך הנושאים שעלו על הפרק הם: אלימות וזוגיות בגיל ההתבגרות, אלימות בילדות והשפעתה על מערכות יחסים זוגיות ו- אלימות במסגרת זוגית כפונקציה של חשיפה לאלימות במשפחת המוצא.
מבוא
רקע תיאורטי ומעשי
א.1 הגדרות ומאפיינים
א.2 אלימות במשפחה ובמסגרת הזוגית
ניתוח ודיון
א. אלימות בילדות והשפעתה על מערכות יחסים זוגיות
ב. אלימות במסגרת זוגית כפונקציה של חשיפה לאלימות במשפחת המוצא
מסקנות
סיכום
ביבליוגרפיה