סוגיית ההגירה על היבטיה השונים – מהגרים, עובדים זרים, שוהים בלתי חוקיים ופליטים נמצאת מזה שנים אחדות על סדר היום הציבורי והפוליטי ברוב המדינות המפותחות.
העבודה הנוכחית עוסקת בקו לעובד ויכולתו לסייע לעובדים הזרים. כלומר האם משפיעה התקשורת הקהילתית ("קו לעובד") בנושא העובדים הזרים? האם התקשורת הקהילתית ("קו לעובד") בנושא העובדים הזרים, מסייעת בחיזוק מעמדם? והאם התקשורת הקהילתית ("קו לעובד") בנושא העובדים הזרים, מעצימה אותם?
החברה הישראלית , על אף היותה חברה פלורליסטית הנה חברה המתקשה לקבל את הגישה הרב-תרבותית כאידיאולוגיה מנחה. הסיבה העיקרית לכך היא הביטחון הנחוש של כל מגזר בצדקתו המוחלטת ובעליונותו התרבותית.
אחת מקבוצות המיעוט בחברה הנה קבוצת מהגרי העבודה. קבוצת מהגרי העבודה נתפסת כקבוצת מיעוט דחויה ומוחלשת . באופן דומה לקבוצת מיעוט אחרות כגון המזרחים, עולים מברית המועצות ועולים מאתיופיה.
קבוצת מהגרי העבודה הנה קבוצה גדולה למדי ולכן יכולה להוות קהל יעד רחב לתקשורת קהילתית.
מטרת העבודה היא להבין את יכולתה של התקשורת הקהילתית ("קו לעובד") לסייע לעובדים הזרים, כאשר ידוע כי הם סובלים מקיפוח ואפליה מבחינה תעסוקתית וסוציאלית.
שיטת המחקר בה אעשה שימוש היא השיטה האיכותנית, במסגרתה נבחנו כתבות בנושא המהגרים הזרים, המופיעות באתר "קו לעובד". כמו כן, נערך ניתוח תוכן איכותני על מנת לבדוק את השפה, התיאורים והדימויים החזותיים בהם השתמשו כותבי הכתבות בסיקור העובדים הזרים.
ממצאי המחקר מעלים בין היתר כי בעשורים האחרונים, עם זרימת עובדים זרים לישראל והשתלבותם במערכת הכלכלית, נוצרה בארץ קבוצת אוכלוסייה לא קטנה הנעדרת זכויות וחובות אזרחיות. המצב הקיים פוגע הן באוכלוסיית העובדים הזרים והן בלגיטימיות ובחוסן של מערכת הזכויות והחובות האזרחיות בישראל.
מבוא
רקע תיאורטי
הגירה במציאות גלובלית משתנה
מהגרי עבודה בישראל - תמונת מצב
מדיניות העסקת מהגרי העבודה בישראל
קבוצת מהגרי העבודה כקבוצת מיעוט
שיטת המחקר
מדגם המחקר
גוף העבודה
סיכום
ביבליוגרפיה
נספחים