שכר מנהלים הוא נושא שנחקר ודובר רבות בזמנים אלו וגם במאה הקודמת, אף אל פי כן אנחנו רואים שהנושא עולה יותר בשיח הציבורי ובתקשורת וזאת במדינתנו הקטנה ובעולם. לדוגמא ניתן לבחון את הנושא כסוגיה של יעילות זאת אומרת האם שכר מנהלים גבוה בהכרח יגדיל את ערך הפירמה?
העבודה הנוכחית בחנה מהם הגורמים העיקרים שמשפיעים על שכר מנהלים, תוך התייחסות לגודל חברה, מבנה שליטה וביצועים.
שכר הבכירים בחברות הינו נושא אקטואלי אשר מעורר עניין רב בקרב הציבור. נושא זה זוכה לסיקור תקשורתי קבוע חדשות לבקרים, בעיקר בעיתות פרסום הדוחות השנתיים של החברות הציבוריות אשר מחויבות לפרט את גובה שכרם של העובדים הבכירים ולתת את הדעת על עלות שכר הבכירים.
מונח שכר הבכירים הפך למטבע לשון פופולארי בדיון הציבורי כאשר הכוונה היא בעיקר לשכרם של מנהלים בכירים בחברות מסחריות, שתנאי העסקתם נחזים כנדיבים בצורה מוגזמת. על רקע הביקורת הציבורית הגוברת כנגד רמות השכר המופקעות של בכירים במשק הישראלי.
מטרתו של המחקר הנוכחי הייתה לבחון האם קיים קשר בין שכר המנהלים לביצועי הפירמה, גודל החברה והיקף הבעלות שבראשן הם עומדים? הרציונל למחקר הנוכחי מעלה כי לגודל החברה, מבנה בעלות וביצועים קשר חיובי לשכר המנכ"ל.
הבדיקה נערכה בקרב מנכ"לים בחברות ציבוריות במשק הישראלי. הבדיקה בוצעה לפי הקריטריונים הבאים :ביצועי הפירמה, גודל החברה ובהיקף הבעלות מנבאים את גובה שכר המנכ"ל.
ממצאי המחקר מעלים בין היתר כי גובה השכר של מנכ"לים בחברות ציבוריות מושפע בעיקר מגודל הפירמה ולכן ניתן להסיק כי שכר מנכ"לים בפירמות גדולות הינו גבוה יותר משכר מנכ"לים בפירמות קטנות. כמו כן, הספרות גורסת ברובה כי לביצועים ורווחיות השפעה חיובית על שכר המנכ"ל.
מבוא
היבטים תיאורטיים
היבטים אמפיריים
סיכום
ביבליוגרפיה
נספחים