אירלנד מספקת דוגמא להתפתחות כלכלית של עמים קטנים בכלכלה גלובלית, כאשר היא השיגה הכרה בינלאומית בהצלחתה למשוך חברות זרות לתחומה ואכן באירלנד קיימות מעל 1050 חברות רב לאומיות.
עבודה זו בוחנת את נושא הניהול הבינלאומי בין המדינות אירלנד וקנדה
חברות בינלאומיות באירלנד בסקטורים שונים כגון: הנדסה, שירותים בינלאומיים כספיים, טכנולוגיות כספיות בינלאומיות של תקשורת של המידע, טכנולוגיות רפואיות ופרמאסיוטיקלים . אירלנד מצליחה למשוך השקעות זרות בסקטורים טכנולוגים גבוהים במדינה. לאור האמור בעבודה זו הוצע שיתוף פעולה אסטרטגי בין שתי חברות תרופות מצליחות באירלנד המשמשת כר פורה להשקעות זרות בתחום : תרו הקנדית ואלאן האירית.
העבודה הנוכחית בחנה שיתוף פעולה אפשרי בין חברה קנדית לחברה אירית בתחום התרופות. תוך בחינת מאפייני שתי המדינות, הפערים ביניהן, אסטרטגיות לשיתוף פעולה וניתוח s.w.o.t .
הנתונים שנתקבלו וכן הספרות המחקרית מלמדים כי שיתוף פעולה באמצעות המיזם הבינלאומי הנו הדרך הטובה להשגת הידידות ההכרחית בהתייחס לגודלן של החברות ורווחיותן. הבחירה באופן הכניסה הנה בעלת משמעויות להתחייבות ויכולת החברה המובילה להישרדות והצלחת השותפות האסטרטגית.
חדירה של חברה לשוק הזר והתפתחותה, עם דגש על הגידול של המפעל הרב לאומי , נדונה בספרות הכלכלית בעשורים האחרונים. ההצעה הכללית המתעוררת מהספרות היא שחברות חייבות להיות בעלות יתרון לשם הצלחה במסגרת התחרות בסביבה הזרה והלא מוכרת כנגד המקומיים בעלי הידע מקומי והיתרונות של האזרחות המקומית. בנוסף ליתרון החברה הרב לאומית לתת את הדעת לחסמים ולהזדמנויות ולהתמודדות עמם בהקשר לאופן החדירה.
1. מבוא
2. הצגת המדינות: קנדה ואירלנד
3. הצגת הסקטורים העסקיים הרלוונטיים
4. הצגת החברות
5. ניתוח ביקורתי של הפערים בין המדינות
6. s.w.o.t
7. הצגת מודלים תאורטים לשיתוף פעולה
8. בחירת אסטרטגית פעולה
9. סיכום
10. ביבליוגרפיה