המאפיינים המרכיבים את הקריירה החל מאמצע המאה העשרים מובילים את העובד לבר תעסוקה, כאשר אם בעבר עובדים השקיעו בעבודה, הפגינו נאמנות והתחייבות הם ידעו כי הארגון מספק להם מערכת יחסי עבודה ארכת טווח. ארגונים בעבר ניהלו את הקריירה של העובד וסייעו לו לעלות ולהתקדם מקצועית ופיתחו מומחיות ספציפית בהתאם לצרכי הארגון.
עבודת סמינריון זו עוסקת בשינוי קריירה לטובת קריירה פוליטית.
הספרות המחקרית מלמדת כי עובדי ציבורי נבדלים מעובדי הסקטור הפרטי בעבודה בערכים ובצריכה . כמו כן, לביצועיו של המגזר הציבורי יש חשיבות רבה בשל השפעתו על חיי היום יום של כל אזרח ובשל פעילותו הייחודית בסביבה מורכבת. מגזר ציבורי בעל ביצועים טובים מהווה תנאי הכרחי לקיומה של תרבות פוליטית דמוקרטית ולתפקודה התקין. עם זאת, חדשות לבקרים נשמעת ביקורת אודות תפקודו של המנהל הציבורי, הסחבת, הביורוקרטיה הסבוכה, חוסר הענות ואדיבות מצד הפקידים, חוסר יעילות ועוד כהנה וכהנה טענות.
העבודה הנוכחית בחנה מה מאפיין אנשים שבוחרים בקריירה פוליטית?
הבדיקה כללה ראיון עם מועמת פוליטית לרשות מועצה אזורית.
ממצאי העבודה העלו כי השתייכות לקבוצת המגדר הנשית עשויה להשפיע באופן חיובי על מהלך הקריירה , בחירה בקריירה קשורה הדוקות לתפיסת הפרט את עצמו ויכולותיו , כלומר מודעות עצמית מובילה להצלחה קרייריסטית ובחירות נכונות, הזדהות עם התפקיד, מהווה מניע לבחירת קריירה, כלומר הזדהות עם התפקיד מובילה להצלחה קרייריסטית ובחירות נכונות, מניעים הומניטאריים מהווים מניע לבחירת קריירה בקרב נשים , המניע לשירות במגזר הציבורי בקרב נשים בעיקר הנו חמלה וה-המניע לשירות במגזר הציבורי בקרב נשים בעיקר הנו מחויבות לאינטרס
סקירת ספרות
א. מהי קריירה?
ב. שיקולים בבחירת קריירה
ג. קריירה במגזר הציבורי
ד. משיכה לקביעת מדיניות
ה. חמלה
ו. מחויבות לאינטרס הציבורי
ז. הפלייה בקבלת נשים לעבודה – היבטים תיאורטיים
שיטה
א. שיטת המחקר
ב. תיאור המרואיינת
ג. כלי המחקר
ד. הליך המחקר
ה. סוגיות אתיות
תוצאות
סיכום
ביבליוגרפיה
ראיון בנושא קריירה