הגלובליזציה, אשר הובילה לשימוש בצוותים בין תרבותיים מעלה שאלות רבות באשר לתפקודם של צוותים רב תרבותיים, למשל, בדיקת הגורמים המשפיעים חיבור צוותים באופן תרבותי נבחנו בקרב סטודנטים אנגלים יפנים ועוד ונמצא כי אנשים מתרבויות שונות מתנסים בהתנהגויות בצוותים רב תרבותיים באופן שונה.
במסגרת עבודה זו נבחנת השאלה האם קיים קשר בין גורמים תרבותיים לבין אופי קבלת החלטות בצוותים רב לאומיים.
כמו כן, מעבר לאלמנט התרבותי, צוותים בלתי-דומים מספקים רעיונות טובים יותר , פתרונות בעלי יתרונות ביצוע , יחד עם זאת הגוון , גם מגדיל את הקושי בהתפתחות הצוות את התקשורת בין אנשי הצוות, שהרי משימות דורשות תקשורת טובה, תיאום והצגה משותפת עם רמות גבוהות של קבוצתיות.
לצורך בדיקת השאלה המחקרית, אדון במשתנה התלוי- אופי קבלת החלטות (שיתופית מול ריכוזית), במשתנה הבלתי תלוי – מדדי תרבות ( קולקטיביזם/אינדיבידואליזם) ובקשר ביניהם.
תרבות הינה מושג מורכב בעל הגדרות מרובות, אף על פי כן ההגדרה המקובלת היא של HOFSTEDE (1980): "תכונות קיבוציות המבדילות קבוצה אחת מרעותה" . פער תרבותי מתייחס לתכונות קיבוציות המבדילות בין ארץ המוצא לארץ הקולטת
ההנחה היא כי בתרבויות בהן קיים מרחק כוח גבוה, גבריות גבוהה מתקבלות החלטות אוטוקרטיות לדוגמה ארה"ב מתאפיינת במרחק סמכות בינוני-נמוך ומקסיקו מתאפיינת במרחק סמכות גבוה ושבדיה המתאפיינת המרחק סמכות נמוך נמצאו כבעלות דרך קבלת החלטות זהה.
בדיקה בקרב קבוצת אמריקאים ויפנים העלה כי הנטיות של המשתתפים האמריקאים הייתה להישאר בקבוצה ולשתף פעולה. האמריקאים הפגינו נטייה חזקה יותר להישאר בקבוצה לעומת היפנים. ההסבר לכך נעוץ בעובדה כי היפנים לעתים קרובות "מעדיפים" להשתייך לקבוצות, ולהעמיד את הקבוצה מעל האינטרסים הפרטיים שלהם, אך נטייה זו נובעת מתוך מערכת פורמאלית ובלתי פורמאלית ולא מתוך נטייה פנימית .
מטרתה של העבודה הנוכחית היה לבחון האם קיים קשר בין גורמים תרבותיים לבין אופי קבלת החלטות בצוותים רב לאומיים.
על מנת לענות על שאלות המחקר, העבודה הנוכחית מתבססת על מאמרים, מחקרים וספרות רלוונטית
1. מבוא
2. תרבות ומדדי תרבות
3. קבלת החלטות – הגדרה ומאפיינים
4. הקשר בין התרבות לבין אופי ניהול קבלת החלטות בצוותים בינלאומיים
5. סיכום
6. ביבליוגרפיה