בשנות ה – 60, של המאה ה – 20, התחילו להתפתח במהירות טכנולוגיות של מוליכים למחצה המנצלות את התכונות החשמליות של חומרים מוליכים למחצה כגון סיליקון טהור, גרמניום וגליום (כיום רוב השימוש נעשה בסיליקון טהור). טכנולוגיות אלה החליפו את הצינוריות הוואקום ויצרו הזדמנויות מרחיקות לכת להתפתחות הטכנולוגית בכל התחומים.
מטרתו של מחקר זה, הייתה לבחון את הגורמים לביצועים היום יומיים בקווי ייצור של מוליכים למחצה. כלומר, במסגרת המחקר הנוכחי נבדק הקשר בין הטמעת הפילוסופיה של CI (Continues Improvement) לבין הביצועים היום היומיים בקווי ייצור של מוליכים למחצה.
עם התפתחות של שיטות הייצור וקביעת התקנים לעיצוב וייצור של השבבים נוצרה אפשרות להפריד בין המו"פ לייצור. אפשרות זו יצרה את המציאות הנוכחית, כאשר המודל של שיתוף בין חברה יצרנית (Pure-Play Foundry) למספר חברות מפתחות (Fabless Semiconductor Company) בלתי תלויות דוחק לשוליים את המודל של פיתוח וייצור תחת קורת גג אחת.
הפרקטיקה הנפוצה ביותר כיום להטמעת העקרונות של CI בארגונים היא Kaizen.Kaizen , היא מילה יפנית שמשמעותה שיפור. על פי מייסד השיטה ישנם שלושה סוגים של Kaizen: ניהולי, קבוצתי ואינדיבידואלי. הראשון מתמקד בשיפור של מערכות הארגון, נהלים בארגון, ציוד ומכונות בארגון. השני, מתמקד בעיקר על שיפור של שיטות עבודה, שגרות ותהליכים. השלישי מתמקד בשיפור של תחנת עבודה של עובד בודד ושימוש יעיל במשאבים. לעתים קרובות פרקטיקה זו מיושמת בארגונים ע"י הקמה של מערכות להגשת הצעות ייעול
מחקר זה עסק בטכנולוגיות של מוליכים למחצה המנצלות את התכונות החשמליות של חומרים מוליכים למחצה כגון סיליקון טהור, גרמניום וגליום. טכנולוגיות אלה החליפו את הצינוריות הוואקום ויצרו הזדמנויות מרחיקות לכת להתפתחות הטכנולוגית בכל התחומים
שאלה זו נבחנה על בסיס מדגם של כל הפרויקטים של CI שבוצעו ע"י החברה החל מהקמת החברה בשנת 2001.
כלי המחקר היה איסוף וניתוח הנתונים על הביצועים של קווי ייצור של מוליכים למחצה אשר חוו תהליך של הטמעת הפילוסופיה של CI. הנתונים התקבלו באמצעות שאילתות במערכות אוטומטיות.
במסגרת המחקר נבדקו שתי השערות כדלהלן:
- השערה ראשונה- יימצאו הבדלים בביצועי הקווים לפני ואחרי יישום תהליך CI
- השערה שנייה- כמות המלאי במערכת ממתנת את הקשר בין ביצועי הקווים ליישום תהליך CI
ממצאי המחקר מעלים, אם כן כי קיימים הבדלים בביצועי הקווים לפני ואחרי יישום תהליך CI כאשר לאחר יישום הפילוסופיה ניתן לראות שינוי בביצועים וכן כמות המלאי במערכת ממתנת את הקשר בין ביצועי הקווים ליישום תהליך CI.
פרק 1 – מבוא
תאור הענף
הבעיה העסקית
שאלת המחקר
מטרות המחקר
פרק 2 - סקירת ספרות
הקדמה
התיאוריות והפרקטיקות הניהוליות במאה ה-20
פרקטיקות של CI
מערכי KPI
רציונל
מודל המחקר
השערות המחקר
פרק 3 - מתודולוגיה
הגדרות המשתנים
גישת המחקר
מערך המחקר
הליך המחקר
הדגימה
כלי מדידה
הצעה לעיבוד הנתונים
סטטיסטיקה תיאורית
הסקה סטטיסטית
נגישות למידע
פרק 4 - ממצאים
תיאור משתני המחקר
סטטיסטיקה הסקית - בחינת השערות המחקר
פרק 5 - דיון וניתוח
פרק 6 - ביבליוגרפיה
פרק 7 - נספחים