אחד מסממני של החברה המודרנית הוא המשבר במערכת החינוך, כאשר אחד ממאפייניו הבולטים הוא, התדרדרות דימויו העצמי והציבורי של המורה.
העבודה הנוכחית בחנה את המנבאים נטישת מורים.
אחד הגורמים הנחקרים ביותר המובילים לכוונות נטישה הנו שביעות רצון העובד ואכן על פי הספרות המחקרית הפרט עוזב את מקום העבודה כאשר הוא אינו מרוצה. ככל שארגון משקיע יותר בעובדיו וקשוב יותר לצרכיו, כך יגביר את שביעות רצון העובדים ויפחית את כוונות העזיבה בקרבם.
נטיית העובד לעזיבה , מתפתחת כאשר קיים אי שביעות רצון העובד ממקום עבודתו. במידה ואי שביעות רצון העובד תתמשך לאורך זמן , העובד יחפש לעצמו מקום עבודה או עיסוק אחר. באופן כללי, מחקרים אמפיריים הראו ששביעות רצון היא בעלת מתאם שלילי ממשי עם כוונות נטישה.
הסוגיה נבדקה בקרב מדגם אשר כלל 50 נחקרים, בין הגילאים 25- 62,
כלי המחקר היה שאלון לדיווח עצמי והוא נחלק לחמישה חלקים: שאלון כוונות נטישה של Bhagat, Allie and Ford (1991) ; שאלון סגנון ניהול; שאלון שביעות רצון של רדי ונאור (1998).; שאלון שחיקה של פיינס (1984) ושאלון דמוגראפי.
כמו כן, במסגרת המחקר נבדקו השערות המחקר הבאות:
- יימצא קשר בין סגנון ניהול לבין כוונות נטישה
- יימצא קשר בין שחיקה לבין כוונות נטישה
- יימצא קשר שביעות רצון לבין כוונות נטישה
- יימצא קשר בין שביעות רצון לסגנון ניהול
- יימצא קשר בין שביעות רצון לשחיקה
ממצאי המחקר מלמדים, אם כן כי קיים קשר בין סגנון ניהול לבין כוונות נטישה, כאשר סגנון ניהול מכוון אנשים נמצא כמנבא עזיבה במידה מועטה , קיים קשר חיובי בין שחיקה לכוונות עזיבה, קיים קשר שלילי בין שביעות רצון לבין כוונות עזיבה, קיים קשר בין סגנון ניהול לבין שביעות רצון. סגנון הניהול מכוון אנשים נמצא כמנבא עזיבה במידה מועטה ו-קיים קשר שלילי בין שביעות רצון לבין שחיקת המורים. עובדים שחוקים הם גם עובדים הסובלים מאי שביעות רצון בעבודה.
1. מבוא
1.1 הבעיה העסקית
1.2 שאלת המחקר
1.3 מטרות המחקר
2. סקירת ספרות
2.1 רציונל המחקר
2.2 הגדרת המשתנים
2.3 מודל המחקר
2.4 השערת המחקר
3. מתודולוגיה
3.1 גישת המחקר
3.2 אוכלוסיית המחקר
3.3 המדגם ושיטת הדגימה
3.4 כלי המחקר
3.5 הליך המחקר.
3.6 תוכנית לעיבוד נתונים
4. ממצאים
5. דיון וניתוח
6. ביבליוגרפיה
7. נספחים
7.1 שאלון המחקר
7.2 פלטי SPSS