הנהיגה דורשת מיומנויות שונות ומושפעת ממשתנים רבים הכוללים- יכולת סנסומוטורית (עיבוד ויזואלי, תפישה ויזואלית, ראיה), יכולת פסיכולוגית וקוגניטיבית, גיל וניסיון בנהיגה
מחקר זה מטרתו לבחון את ההשלכות של כישורים קוגניטיביים בדמנציה על נהיגה בקרב האוכלוסייה המבוגרת.
עם הגיל חלה ירידה מסוימת בתפקודים הללו. כאשר ליקויים קוגנטיבים למשל בדרגות חומרה שונות פוגעים באוכלוסיית המבוגרים . הפגיעה עשויה לגרום לתובנה לקויה, לירידה בזיכרון ובכושר הריכוז ועוד…
דמנציה מוגדרת כליקוי מתמשך ונרכש של תפקוד אינטלקטואלי עם פגיעה בלפחות ב 3 מתחומי הפעילות המנטאלית הבאים: שפה, זיכרון, מיומנויות ראיה מרחבית, רגש או אישיות וקוגניציה, הפשטה, חישוב, שיפוט, תפקוד אקזקוטיבי וכן הלאה. מחלת הדמנציה הינה מצב פרוגרסיבי אשר משפיעה בנקודה מסוימת על יכולת האדם לנהוג
ברגע שמחלת הדמנציה מתדרדרת לנקודה מסוימת, לאנשים עם מחלה זו קיים קושי נרחב ללמוד מידע חדש, לבצע הכללות, למצוא את הדרך שלהם אף באזורים מוכרים, לבצע מספר מטלות בו זמנית.
ובהקשר לדיונינו פעולות הקשורות לנהיגה כגון: חצייה של צמתים, פנייה שמאלה, שיפוט של מהירות הרכב ושיפוט של מהירות הרכבים האחרים. בנוסף, הם מתקשים לזכור איפה הם נמצאים, מטרת הנסיעה והגעה הלוך וחזור בצורה יעילה למטרה עם מסיחים.
מטרת עבודה זו הנה:
- הצגת סקירת ספרות הבוחנת את ההשלכות של הכישורים הקוגניטיביים בדמנציה בקרב נהיגה בקרב האוכלוסייה המבוגרת
- הצגת נתונים סטטיסטים אודות מעורבות נהגים מבוגרים בתאונות דרכים
- ציון מצב בריאותם של נהגים מבוגרים
- הערכה והתערבות בנוגע לנהגים דמנטיים
- ולבסוף הצגת הטיפול, ריפוי בעיסוק בתחום הנהיגה כדרך טיפולית יעילה לצורך פתרון סוגית הנהיגה בקרב מבוגרים והשלכותיה
• מבוא
• סקירה ספרותית
• דיון וסיכום
• ביבליוגרפיה