האימון בחדר כושר הנו אימון חוויתי, תוך מאמץ פיזי ונפשי, שיתוף פעולה, תמיכה זה בזה, ואחריות הדדית במסגרת המדריך והמטופל. אופי הפעילות במסגרת חדר הכושר מחייב התמודדות ברמת הפרט הכולל את המאמן וכן את המטופל, כגון, עמידה בזמנים, התנסות במאמץ מתמשך, הרחקת גבול סף התפרצות, התייחסות בכבוד ובאמפתיה לאחר, פיתוח היכולת לבחור, קבלת החלטות ונשיאת האחריות לתוצאות.
המחקר הנוכחי עסק במטופל עם לקות אינטלקטואלית ובהשפעת פעילות מונחית בחדר כושר על ביצועיו הפיזיים.
השלכות חיוביות אלו של העיסוק בכושר וחשיבות האמון בחדר הכושר מעלות שאלות ביחס לאילו הסובלים מלקויות שונות והאפשרות להשתקם במסגרת האימון בחדר הכושר. כאמור האימון בחדר כושר משפר מיומנויות מוטוריות, פיזיות , חברתיות, רגשיות ועוד ולאילו השלכות על כלל המתאמנים ועל אוכלוסיה לצרכים מיוחדים בפרט.
מטרת המחקר העיקרית הנה לבחון האם וכציד משפיעה פעילות מונחית בחדר כושר על ביצועיו הפיזיים של מטופל בעל לקות אינטלקטואלית. כלומר המטרה היא לבדוק האם עצם הפעילות מציגה עלייה בביצועים הפיזיים ? האם הפעילות בחדר כושר הנה אפקטיבית בקרב מטופלים בעלי לקות אינטלקטואלית?
ההשערה המרכזית היא כי יימצא שיפור בביצועי המטופל מבדיקה לבדיקה.
מטרות המחקר
- לבחון האם וכציד משפיעה פעילות מונחית בחדר כושר על ביצועיו הפיזיים של מטופל בעל לקות אינטלקטואלית.
- לבחון האם הפעילות בחדר כושר הנה אפקטיבית בקרב מטופלים בעלי לקות אינטלקטואלית?
הליך המחקר הנוכחי כלל חיבור וגיבוש סקירת ספרות רלוונטית לנושא הנדון וכן חלק מעשי אשר כלל את האימונים שנערכו בחדר כושר בקרב מטופל הלוקה בשכלו.
במחקר זה נערכה תצפית משתתפת, כאשר בשיטה זו הופך החוקר לשותף פעיל בסיטואציה אותה הוא חוקר. התצפית אפשרה לחוקר לצפות בהתנהגות בעת התרחשותה , למדוד את היצועים ולבצע רישום. המחקר כלל 3 תצפיות.
לצורך בחינת הסוגיה הנחקרת נערכו 3 אימונים בחדר כושר בהם המטופל עבר סידרה של פעילויות גופניות. בדיקת הביצועים של המטופל נבדק בדרך של השוואה בין 3 האימונים שנערכו.
הבדיקה התיאורית העלתה כי כל אימון העלה את הציון המשוקלל, כאשר באימון השלישי התקבל הציון הגבוה ביותר. נתונים אלו מעידים על עלייה בביצועים המטופל.
1. מבוא
2. סקירת ספרות
2.1 פיגור שכלי
2.1.1 הגדרה
2.1.2 מאפיינים
2.1.3 יחסי החברה
2.2 חשיבותה של הפעילות הגופנית
2.3 חדר כושר-מאפיינים
2.4 לקות אינטלקטואלית ופעילות גופנית
3. השיטה
3.1 מטרת המחקר
3.2 שאלת המחקר
3.3 השערת המחקר
3.4 מדגם
3.5 הליך המחקר
3.6 כלים
4. תוצאות
5. דיון
6. סיכום
7. ביבליוגרפיה
8. נספח