הספרות העוסקת בהערכת תפקידם של ארגונים ובמדידת תוצאות פעילותם משתמשת בדרך כלל במושג "אפקטיביות". האפקטיביות היא משתנה רב מימדי המוגדר ונמדד בכמה היבטים: רווחיות, צמיחה, ניצול משאבים, התאמה חדשנות, שביעות רצון ועוד.
עבודת סמינריון זו עניינה בהיבטים של אפקטיביות בעולם העבודה.
הארגון המודרני כיום נדרש באיכות כוח האדם שלו וביכולת התפקוד של העובדים על מנת לתפקד ביעילות, להשיג ניצול מרבי של המשאבים ולשמור על רווחיות. ארגון שכוח האדם שלו אינו מתפקד כראוי, הוא ארגון הנידון לכישלון חרוץ. מושג תפקוד העובד הוא מושג בסיסי ביותר בספרות הניהולית, והוא מייצג למעשה את התוצאה הסופית של אסטרטגיות ניהול וניהול כוח-אדם שונות, כמו גם את התוצאה של אלמנטים ארגוניים בולטים.
קיים קשר ישיר בין מידת מעורבות העובד, קידומו, התנאים להם הוא זוכה, הלחץ המופעל עליו, האמון המוענק לו ועוד – לבין יכולתו להפיק את המקסימום ו"לייצר" יותר.
האמון מהווה מדד חשוב ומרכזי בשת"פ בין חברי הקבוצה וזאת לנוכח מגמות הגלובליזציה ומהירות השינויים, לאמון תפקיד חשוב ביחסי העבודה בימינו ונתפס כגורם מפתח לתוצאות המתקשרות להצלחת הארגון. אמון-מצב פסיכולוגי המבטא כוונה לקבל פגיעות המבוססת על ציפיות חיוביות או התנהגות של האחר.
העבודה הנוכחית עניינה בבית האמנויות למוזיקה ומחול בעמק הצפון, הפועל למעלה מ-30 שנה כמוסד אמנותי-חינוכי בתחום הנגינה והריקוד. בית האמנויות הנו מרכז רב תרבותי, לילדים ובני נוער יהודים וערבים מכל אזור הצפון, ללימוד מחול ומוזיקה.
הלימודים בבית האמנויות מבוססים על שיעורים יחידניים או קבוצתיים ובנוסף להם מתקיימת קשת רחבה של פעולות העשרה-הרכבי נגינה שונים, מופעים, סדנאות אומן ועוד. מטרת המרכז הנה לפעול למען קידום ופיתוח חינוך אמנותי בתחום המוזיקה והמחול לקהל בין דתי (יהודים, מוסלמים ונוצרים).
באבחון ארגוני אשר בוצע בארגון עלו קשיים בפעילות הארגונית, מקצועית וכן חוסר בשיתוף פעולה בין המחלקות, המנהלים והעובדים בארגון. מכאן שמטרת הפרויקט היא לחבר בין המדורים השונים של המרכז למוזיקה בבית האמנויות וליצור תשתית עבודה משתפת ומשותפת המחברת בין חברי הצוות ומאגדת יחד את כל פעילות המרכז למוזיקה.
מבוא
סקירת ספרות
ספרות תאורטית ומחקרית
אפקטיביות בעולם העבודה
התהוות קבוצה
התפתחות זהות קבוצתית
יחסי אמון בין קבוצה
הקמת צוות אפקטיבי
הרציונל לפרויקט
תיאור תכנית ההתערבות
הגדרת המסגרת המושגית
תיאור התכנית האופרטיבית
תיאור מחקר ההערכה
סוג ההערכה
שיטות וכלים להערכה
ממצאי ההערכה
דיון
ביבליוגרפיה
נספחים