תאומים פוגשים כבר בשנות חייהם הראשונות רגשות מגוונים כגון קנאה, סקרנות וריגוש. אם לשפוט מתוך תשומת הלב המוענקת לתאומים , נראה כי השאיפה להיות עם מישהו 'שיודע בדיוק איך זה' הוא רצון אנושי בסיסי. אולם, מנקודת מבטם של תאומים החוויה איננה תמיד מופלאה כפי שנראית, שכן, יש הבדל עצום בין המשאלה להיות תאום לבין המציאות בלהיות אחד כזה.
במוקד עבודה זו תיבחן סוגיית הזהות האישית של חמישיית אחים תאומים.
שכיחות התאומים העולמית היא 1 מתוך 90 לידות ושכיחות .למן העת העתיקה היוו תאומים תופעה מרתקת ומושכת. אזכור ראשון לתופעה מופיע בתנ"ך.
נימצא קשר ייחודי בין אחים תאומים, קשר טלפתי, מערכת יחסים כזו שמצד אחד מעניקה דברים חיוביים כמו ההרגשה שאינך לבד אף פעם ותמיד יהיה שם מישהו לצידך אך בו בזמן עלולה לעכב התפתחות בתחומים שונים. פער בהתפתחות שרוב התאומים מצליחים לגשר עליו אך זה אינו מנת חלקם של אחים רגילים, מהם נחסך קושי התפתחותי זה.
קושי נוסף שמתמודדים איתו תאומים הוא בלבול הזהות. בלבול זהות נוצר בין היתר מהסביבה שהתאומים חיים בה, הם משתקפים בעיני הסביבה כשני אנשים בעלי זהות אחת, דבר שהינו שגוי בעליל.
בשנות השמונים נולדה לזוג הורים צעירים חמישיית תינוקות, וביום בהיר אחד מצאו עצמם מתמודדים לא רק עם העובדה כי זוהי חווית ההורות הראשונה שלהם אלא גם עם חמישה לולים, עשרות ארוחות ביום, החלפות חיתולים בלתי פוסקות ושנה אחת ללא שינה.
שדה המחקר הינו חקר המשפחה, בפרט יחסי אחים בתוך מבנה משפחתי ייחודי.
אוכלוסיית המחקר הינה חמישיית אחים אשר נולדו בלידה אחת וגדלו יחד.
מטרת המחקר היא לזהות ולבחון את ההשפעות של סוג אחאות ייחודי זה על ההתפתחות האישית והחברתית של כל אחד מהאחים. להבין את האופן בו עובדת היותם חמישייה מכוננת ומעצבת את סיפורו האישי של כל אחד מהם.
כלי המחקר שבו נעשה שימוש הוא ראיון חצי מובנה וניתוח תוכן איכותני.
מבוא
שיטה
שדה המחקר
המשתתפים
כלי המחקר
הליך
פרק 1: זהות
התפתחות הזהות בקרב תאומים
פרק 2: נפרדות ותהליך האינדיווידואציה
תהליך הספרציה-אינדיבידואציה בקרב תאומים
נפרדות בבגרות בקרב תאומים
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה
נספחים- ראיונות