גישות צרכנים כלפי מוצרים, שירותים, עובדים, סביבות קמעוניות, ופעולות עסקית משחקים תפקיד דומיננטי במחקר למעלה 25 שנים בתחום השיווק. גישה צרכנית טומנת בחובה את הערכת הלקוח כלפי המוצר, החנות , המוכר או החברה וכי להערכה זו השפעה ניכרת על תדמית החברה וכן על קידום המכירות
עבודת סמינריון זו בוחנת את ההיבטים השרותיים בחברה.
חברות וארגוני שירות רבים נוקטים פעולות משמעותיות על מנת ליצור קשר רגשי ייחודי בינן לבין הלקוח. כאשר נוצר קשר רגשי בין שירות מסוים לבין קהל לקוחות הופך השירות הנ"ל למותג.
קיימים שני כלים בהם עושים שימוש ארגונים, על מנת למתג את השירותים שלהם : בניית נכסיות מותג ובניית תמהיל שיווקי.
נכסיות המותג מספקת ערך לארגון ע"י העצמת היעילות והאפקטיביות של תכניות שיווק, מחירים, רווחיות ויתרון תחרותי.
ערך מותג (=נכסיות המותג) הפך מהותי לרוב חברות. יותר ויותר חברות כבר הבינו כי ערך המותג הנו גורם יקר ערך ומהווה רכוש לא ממשי של החברה. כמו כן, ערך מותג מוגדר כמושג רב ממדי המורכב מנאמנות, מודעות, סוג המותג ומחיר המותג.
צרכנים רגישים במידה רבה לערכים הטמונים במותגים חזקים ומוכנים לשלם יותר עבורם. זאת מאחר והם מבטיחים להם ביטחון בעת רכישתם. מחיר המוצר עצמו משפיע על האופנים הבאים- מהו הערך שהצרכן תופס את המוצר, מיצוב המוצר, ערוצי הפצה, פרסום, קהל יעד.
לצורך בדיקת הנושא הנדון:
- תחילה מוצג הארגון הנבחן, במסגרת חלק זה הוצגו שני מודלים מתחום השירות על מנת לצייו את אופי ארגון נותן השירות בו עוסקת העבודה הנוכחית.
- בהמשך הוצגה סקירה אשר דנה בשני כלים מרכזיים בם עושים שימוש חברות שירותים על מנת למתג את שירותיהם: נכסיות מותג ותמהיל שיווק.
- כמו כן הוצגו שני מודלים וביניהם מודל הפערים על מנת להציג את הדרכים בהם עושה החברה שימוש על מנת למתג את שירותיה.
- לבסוף הועלו מספר המלצות לבניית מערך שיווק להעלאת המודעות ולהרחבת חוג הלקוחות.
1. מבוא
2. הצגת הארגון
3. מודלים מתחום השירות
4. סקירת ספרות
5. הערכת אסטרטגיות
6. סיכום והמלצות
7. ביבליוגרפיה